Bildskapare A-Ö Historiskt Geografiskt Om satirarkivet FiB Kontakta oss  
<1900  |  1901-1945  |  1946-1989  |  >1990
Klicka för att se förstoring
Steve Bell | A true friend of the United States
Sju dagar innan han avgår som president tilldelar George W Bush Storbritanniens förre premiärminister Tony Blair USA:s högsta civila utmärkelse The Presidential Medal of Freedom.

Som ett minne av skokastningen i Bagdad har Bush en känga i ett band kring halsen. För att karakterisera Tony Blair har Steve Bell i sina teckningar valt att poängtera att hans vänstra öga är större än det högra.
The Guardian 14 januari 2008

« Tillbaka till aktuell söklista


Steve Bell
Född 1951

Född i London och uppvuxen i Slough. Studerade konst i Middlesbrough och Leeds. Arbetade en kort tid som konstlärare i Birmingham innan han 1977 blev tecknare på frilansbasis.

Tecknade för tidskrifter som Punch, Private Eye, New Society, the New Statesman och the Spectator. Hans serie Maggie’s Farm, om livet under Margareth Thatchers regeringstid, publicerades i Time Out och City Limits mellan 1979 och 1987.

Ritar sedan 1981 seriestrippen If... för The Guardian. Från 1990 också fyra teckningar i veckan för The Guardians ledarsida. Bell har skapat den minnesvärda bilden av John Major med kalsongerna utanpå byxorna, av Tony Blair med Margaret Thatchers stirrande vänsteröga och av George W Bush som schimpans.

Har tilldelats en lång rad nationella och internationella utmärkelser för sina teckningar. Tillsammans med Bob Godfrey gjort ett antal animerade satirteckningar för TV, bland annat en tecknad biografi Margaret Thatcher — Where Am I Now?, för Channel 4.

Publicerat nära trettio böcker, bland dem en självbiografi av George Bush kallad Apes of Wrath, en antologi If… Marches On och en gör-det-själv-handbok av Tony Blair med titeln My Vision for a New You.

Styrelsemedlem i Cartoon Museum in Bloomsbury, London.

Fram till den 31 januari 2010 visas en temautställning med Steve Bells bilder om arbetslöshet på Arbetets museum i Norrköping.

Användning av visade bilder